Olio61 is opgericht door Frank Engelbertink en Corry Schipper. Wij importeren verrassende Italiaanse olijfolie extra vergine en verkopen deze aan particulieren en detailhandel/horeca.

Onze missie
Het delen van kennis en liefde voor extra vergine olijfolie is de kern van ons bestaan. Olio61 selecteert, importeert en verkoopt Italiaanse olijfolie en wil ieder met advies op weg helpen een goede keus te maken. We willen bijdragen aan het vergroten van kennis over olijfolie om verschillen in smaak en kwaliteit te onderscheiden en een persoonlijke voorkeur te ontdekken. Want, naast  enorm gezond, is olijfolie een aanvulling op de meeste gerechten qua mond- en smaakbeleving.

Onze passie: we houden van olijfolie. Daar is alles mee begonnen.
De wereld van olijfolie is boeiend en tegelijkertijd complex. Italië heeft met ruim 520 rassen van de ca. 1000 die er wereldwijd zijn, de grootste variëteit aan olijven. Kun je je voorstellen wat dat betekent aan smaak en mogelijkheden?

Het is precies dáárom dat we met olio61 onze kennis en kunde hebben gebundeld. Dat we kunnen doen wat we het liefste doen: door Italië zwerven, op zoek naar mooie, smaakvolle olijfolie van niet alledaagse rassen. En deze proeven. Inkopen. En meenemen.
We horen de verhalen van de boeren, ervaren hun passie. Met deze kennis nemen wij jou mee in de wereld van olijfolie. Dat doen we door proeverijen. Al dan niet online. Tegen de tijd dat er weer mooie evenementen mogelijk zijn, vind je ons daar ook.

We helpen ook restaurateurs met advies op maat op het gebied van pairing en keuze van de juiste olie.

Ben je enthousiast? Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in, of schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan weet je zeker dat je nieuwe informatie in je mailbox vindt.